Blogg Cecilias Trädgård

Blogg Cecilias Trädgård

Om trädgården genom året


Några av de många trädgårdar jag byggt de senaste femton åren har funnit vägen in i trädgårdspressen. På min hemsida ceciliasdesign.se kan du läsa om min första stora anläggning i Pixbo, en triangelformad praktrabatt vid en gammal lanthandel på Tjörn, och två av mina egna visningsträdgårdar - den ena nära Kungsbacka 1996, den senaste byggd 2009 nära Varberg.
Här kommer du att kunna njuta av senaste nytt från min ekologiska trädgård i Tvååker!

Veckans citat från Monty Don...

Blommor och bladerPosted by Cecilia Sundholm 2017-10-02 17:37

Hittade just ett 12 år gammalt nätinlägg i the Guardian av Monty Don, den engelske trädgårdsprofilen. Apropå slakten av hundraåriga "perrys", päronlundar, runt omkring i det engelska landskapet skriver han:

"We should be subsidising blossom, not industrial food and poisoned landscapes. It is insane." Och så avslutar han med uppmaningen: Plantera ett fruktträd! Bjud förbipasserande på ljuv blomdoft från trädkvitten, vildaplar och päron..

Jag kan bara hålla med. Kolla mina vårbloggar för att se vilken rik variation av blomfärg som vildaplarna i min trädgård bjuder på. Har du turen att hitta till exempel Malus sargentii, Malus eleyi eller Professor Sprenger på nån höstrea - slå till! Och njut av lång blomning i april-maj!  • Comments(0)//blogg.ceciliasdesign.se/#post143