Blogg Cecilias Trädgård

Blogg Cecilias Trädgård

Om trädgården genom året


Några av de många trädgårdar jag byggt de senaste femton åren har funnit vägen in i trädgårdspressen. På min hemsida ceciliasdesign.se kan du läsa om min första stora anläggning i Pixbo, en triangelformad praktrabatt vid en gammal lanthandel på Tjörn, och två av mina egna visningsträdgårdar - den ena nära Kungsbacka 1996, den senaste byggd 2009 nära Varberg.
Här kommer du att kunna njuta av senaste nytt från min ekologiska trädgård i Tvååker!

Höstpyssel och röj!

Blommor och bladerPosted by Cecilia Sundholm 2017-11-15 10:44

Så glad jag blev över sol på näsan i morse! När frosten förra veckan anföll mina ännu blommande cannor och de sista rosorna kändes det nästan som en personlig förolämpning. Även om man ju som trädgårdsskötare BÖR vara stoisk och glädjas åt knoppar som redan gjort sig klara för en kommande vår. Men idag... Plötsligt är allt mycket lättare. Jag har en praktikant på G nästa vecka samtidigt med utlovade 10 plusgrader, de flesta sommarurnorna är tömda och knölarna vilar i paviljongen i väntan på transport in i lägenhetsvärmen, och mina lagerbladsplantor och mangold ser inte ut att ha lidit av minusgraderna. Och jag får en sista chans att peta ner tulpanlökarna som väntar i hallen... Ihop med monsterurnan som får vänta på att tömmas på sin förväxta jättecanna tills jag får tid över...

Ja, den andra rödbladiga cannaurnan blev mig övermäktig att släpa in på egen hand, så den fick tre lager frostskydd i stället.. Fuskpäls täckjacka och regnrock verkar ha räddat livet på de frostkänsliga afrikanska knölarna. Och lite minusgrader nyper skjärten av eventuellt kvarvarande bladlöss.
  • Comments(0)//blogg.ceciliasdesign.se/#post145