Blogg Cecilias Trädgård

Blogg Cecilias Trädgård

Om trädgården genom året


Några av de många trädgårdar jag byggt de senaste femton åren har funnit vägen in i trädgårdspressen. På min hemsida ceciliasdesign.se kan du läsa om min första stora anläggning i Pixbo, en triangelformad praktrabatt vid en gammal lanthandel på Tjörn, och två av mina egna visningsträdgårdar - den ena nära Kungsbacka 1996, den senaste byggd 2009 nära Varberg.
Här kommer du att kunna njuta av senaste nytt från min ekologiska trädgård i Tvååker!

Uppstamning eller avstamning??

BESKÄRNINGPosted by Cecilia Sundholm 2018-03-12 12:00

Vi hade i alla fall tur med vädret!!! Den 3/3 träffade jag ett något hjältemodigt gäng från Halmstad, Vallda, Varberg, Göteberg och Orust på Bosagårdens fruktlund för att gå igenom beskärningens ABC. Det var i alla fall inte minus 10 och snöglopp som vi alla befarat - men alla tackade ja till att spara en timme till andra träffen i min trädgård. Och den 10/3 var det SOL. VINDSTILLA. OCH PLUSGRADER!!

Huruvida ordet avstamning existerar vet jag faktiskt inte. I så fall lanserar jag det nu för vad som hände med det stora skröpliga fläderträdet utanför parkentrén. Frågan var vad göra med de halv- och heldöda grenarna, men till sist enades vi liksom drottningen i Alice i underlandet OFF WITH IT'S HEAD!!! Spännande att se rötan i sågade ytor, avflagad bark och volymen på det jag behöver släpa iväg till återvinningsstationen...

Det som återstår är även att såga bort stumparna till mark. Och sedan kommer det nya skott till våren... Inte undra på att flädern ansetts ha magiska krafter. På danska kallas den hylle - till minne av dödsgudinnan Hel påstår vissa.
  • Comments(0)//blogg.ceciliasdesign.se/#post151