Blogg Cecilias Trädgård

Blogg Cecilias Trädgård

Om trädgården genom året


Några av de många trädgårdar jag byggt de senaste femton åren har funnit vägen in i trädgårdspressen. På min hemsida ceciliasdesign.se kan du läsa om min första stora anläggning i Pixbo, en triangelformad praktrabatt vid en gammal lanthandel på Tjörn, och två av mina egna visningsträdgårdar - den ena nära Kungsbacka 1996, den senaste byggd 2009 nära Varberg.
Här kommer du att kunna njuta av senaste nytt från min ekologiska trädgård i Tvååker!

Är det vår nu?

Blommor och bladerPosted by Cecilia Sundholm 2018-04-06 10:49

Denna "vårvecka" hoppas jag att mina vita krokusar slår ut senast på söndag när jag har öppet för andra gången i år... Ja, och så har en inte så lättskrämd flock dubbla snödroppar trotsat nattliga minusgrader i säkert två veckor. Jag flyr in i växtprakt från förra året, och njuter av minnena. Pionen överst, Marie Crousse, lanserades 1892, och min planta blommade för första gången 2017 när Lantlif TRÄDGÅRD besökte mig. Tack vare en maffig bild i deras marsnummer hörde en spekulant från Örebro av sig. - säljer du pioner möjligen...? - Jo det mesta i trädgården är till salu, svarade jag. Fast tjälen får ju gärna släppa först!

I brist på levande blomsterfägring har jag satt upp några av mina växtfotografier i paviljongen. De samsas med utsökta printar ur Georg Ehrets digra produktion från 1700-talet - det var han som illustrerade Linnés revolutionerande systema Naturae, med förklaringsmodeller för växters sexuella förökningsmetoder... Välkomna att göra en resa tillbaka i tiden på söndag kl 12-15...

Cecilia S

  • Comments(0)//blogg.ceciliasdesign.se/#post155