Blogg Cecilias Trädgård

Blogg Cecilias Trädgård

Om trädgården genom året


Några av de många trädgårdar jag byggt de senaste femton åren har funnit vägen in i trädgårdspressen. På min hemsida ceciliasdesign.se kan du läsa om min första stora anläggning i Pixbo, en triangelformad praktrabatt vid en gammal lanthandel på Tjörn, och två av mina egna visningsträdgårdar - den ena nära Kungsbacka 1996, den senaste byggd 2009 nära Varberg.
Här kommer du att kunna njuta av senaste nytt från min ekologiska trädgård i Tvååker!

Nya kursstarter i februari och mars 2017!

KURSERPosted by Cecilia Sundholm 2016-12-12 11:23

Favorit i repris - trädgårdsdesign - startar jag på Medborgarskolan i mars. Under fem vårveckor (tisdag, onsdag eller torsdag kl 18-21) kan du utveckla din känsla för färg, form och rabattplanering med andra trädgårdsintresserade i Varberg, Falkenberg eller i Halmstad. Lagom till i maj kan du ge dig ut och attackera din täppa eller balkong med nya insikter i bagaget! Mat, blommor, eller trädlund? Valen är oändliga!Trädbeskärningskurs blir det via Vuxenskolan och LRF i Per-Inges och Ann-Louises fruktlund i Stamnared. Många träd i olika ålder att träningsklippa och vacker miljö dessutom!

Planen är preliminärt att vi träffas två eller tre lördagar mellan klockan 10 och 14, och går igenom allt från grundrutiner till hur man bör tänka för att gynna både tillväxt, fruktsättning och trädhälsa... Kolla Vuxenskolans program för priser och adress efter nyår!

En vanlig inställning är att man kommer undan med att klippa lite hur som haver - Här ovan är två exempel på sånt som gått åt pipsvängen. Den övre bilden visar en felskuren stam på mandshurisk valnöt. Dålig invallning så nära mark brukar inte sluta väl... Den röda kådan i den nedre bilden kallas gummiflöde - en vanlig svampsjukdom på körsbär som klippts för slarvigt eller vid fel årstid...

Välkommen att kolla mina inlägg om beskärning (klicka på högerspalten här på sidan) före kursstarten i vår!

Cecilia S  • Comments(0)//blogg.ceciliasdesign.se/#post96