Blogg Cecilias Trädgård

Blogg Cecilias Trädgård

Om trädgården genom året


Några av de många trädgårdar jag byggt de senaste femton åren har funnit vägen in i trädgårdspressen. På min hemsida ceciliasdesign.se kan du läsa om min första stora anläggning i Pixbo, en triangelformad praktrabatt vid en gammal lanthandel på Tjörn, och två av mina egna visningsträdgårdar - den ena nära Kungsbacka 1996, den senaste byggd 2009 nära Varberg.
Här kommer du att kunna njuta av senaste nytt från min ekologiska trädgård i Tvååker!

Koelreuteria paniculata

Blommor och bladerPosted by Cecilia Sundholm 2017-01-20 11:29

För några veckor sedan stod jag i trädgården och njöt av trädens siluetter i skymningen. Plötsligt började jag undra över några konstiga ploppar som dinglade från kinesträdets nakna grenar. Men, tänkte jag, hur pinsamt är det att ett träd gått i frö när jag inte ens sett det blomma?? Och ännu märkligare eftersom det enligt wikipedia "inte förökar sig i Sverige". Nähä. Men när jag fått tag i en av frökapslarna visade sig ett par mycket vackra och till synes fullt mogna frön.

Kinesträdet kallas på engelska bland annat Golden rain tree, och när jag för tio år sedan förmedlade ett välväxt exemplar till en kund i Särö antog jag att smeknamnet berodde på den oerhört vackra höstfärgen. Och eftersom jag aldrig sett mitt eget träd i blom förstod jag inte hur överväldigande blomningen kan vara, med hela trädet översållat av gula vippor. Nu blir det frösådd, och i sommar kanske någon vänlig besökare uppmärksammar blomningen även om jag skulle missa den...  • Comments(0)//blogg.ceciliasdesign.se/#post99